Actueel, Nieuws

Overleven op een catamaran

12:53

Overleven op een CatamaranZeezeiler Hans Bouscholte vertelt het verhaal van zijn trans-Atlantische oversteek van Dakar naar Guadeloupe. Samen met zijn Franse zeilmaat Gerard Navarin viel hij in 1999 het wereldrecord in een open catamaran aan, en met succes. In vijftien dagen, twee uur, zesentwintig minuten en achtenvijftig seconden maakten ze de oversteek.

Voor Bouscholte was het de reis van zijn leven. Nu, vijftien jaar later, heeft hij zijn verhaal opgeschreven. “Vijftien jaar geleden had ik het verhaal over onze reis nooit op deze manier kunnen vertellen. De tijd heeft mijn herinneringen de ruimte en rust gegeven om zich te ordenen. Maar mijn herinneringen zijn niet door de tijd gekleurd, geen seconde van de reis van mijn leven ben ik vergeten”, schrijft Bouscholte in het epiloog.

Bouscholte vertelt meer dan alleen het avontuur van zijn extreme zeiltocht. Het is een inspirerend verhaal over overleven, doorzettingsvermogen, jeugdherinneringen en psychologie. Het boek Overleven op een catamaran verschijnt op 7 oktober bij Kosmos Uitgevers aan de vooravond van de Volvo Ocean Race 2014-15.

Last modified: 30 september 2014
Sluiten