Actueel, Nieuws

Solo Fastnet Race in het leven geroepen

09:31

Fastnet Rock

Een groep van enthousiaste solozeilers, de Solo Offshore Racing Club (SORC), heeft de Fastnet Race voor solozeilers in het leven geroepen. De eerste soloFastnet gaat 2 juli 2016 van start. De route van de soloFastnet is hetzelfde als die van de befaamde Rolex Fastnet Race die wordt georganiseerd door de RORC.

“We denken dat de soloFastnet het gat op zal vullen in de wedstrijdagenda. Bovendien heeft de wedstrijd alles in zich om het gezicht te worden van het Britse solozeilen”, zegt Rob Craigie, wedstrijdleider van de soloFastnet.

Vereisten

De wedstrijd wordt gevaren in de IRC, maar indien er voldoende interesse is, kan er ook in eenheidsklassen worden gestart. De wedstrijd wordt gevaren volgens ISAF 2 wedstrijdregels. De wedstrijd is toegankelijk voor solozeilers met ‘substantiële shorthanded offshore ervaring’. Ter ondersteuning dienen de inschrijvers hun zeil-CV in te sturen. Onder de verplichtingen vallen ook een AIS-transponder en het gebruik van Personal Locator Beacons (PLB’s: op de man gedragen noodbakens). Vooralsnog worden alleen monohulls toegelaten tot de wedstrijd.

De voorinschrijvingen voor de race verlopen voorspoedig. Reeds 46 schippers uit onder andere Ierland, België, Frankrijk, Ierland en uiteraard het Verenigd Koninkrijk hebben zich aangemeld.

Kwalificatie

De race is door de Royal Western Yacht Club (RWYC) erkend als kwalificatie voor de door hen georganiseerde OSTAR van 2017. Daarnaast heeft de RWYC haar clubgebouw ter beschikking gesteld voor de prijsuitreiking van de soloFastnet.

SORC

De groep solozeilers die de SORC oprichtte vond elkaar tijdens de OSTAR van 2000. In 2009 werd de naam Solo Offshore Racing Club, SORC, in gebruik genomen.

Lees meer op www.solofastnet.co.uk

Tags: Last modified: 23 december 2015
Sluiten