Nieuws

North Sea Regatta

Van 6 tot en met 9 juni vindt de North Sea Regatta plaats voor de kust van Scheveningen. De organisatie schat dat er ongeveer 500 schepen in 23 klassen aan meedoen. Er worden vier verschillende wedstrijdbanen uitgezet.

16:10

Van 6 tot en met 9 juni vindt de North Sea Regatta plaats voor de kust van Scheveningen. De organisatie schat dat er ongeveer 500 schepen in 23 klassen aan meedoen. Er worden vier verschillende wedstrijdbanen uitgezet. Nieuwe klassen zijn dit jaar de Duitse Dyas en de Olympische Star-klasse. Onder meer Mark Neeleman, Roeland Wentholt, Serge Kats en Dirk de Ridder gaan met elkaar de strijd aan op stromend water. De catamarans vertrekken dit jaar vanaf het strand voor het Scheveningse Kurhaus. Na de dagelijkse strijd zijn er in de haven competities in de K-klasse en met mini 12 meters. De dagwinnaars van de North Sea Regatta zullen in de mini 12 meters een afvalrace varen.


Voor het eerst zal er een overall prijs worden uitgereikt, de North Sea Regatta Super Cup. Op basis van de resultaten van alle klassen worden drie nominaties gedaan voor de beste zeil(st)er van de regatta. Een jury, onder leiding van KNWV-voorzitter Jan van Gelderen, maakt op 9 juni de winnaar bekend.


Voorafgaand aan de North Sea Regatta wordt op 27 mei de Vuurschepenrace van Scheveningen naar Harwich gevaren. Op 30 mei starten de schepen in Harwich voor de North Sea Race terug naar Nederland. Zie ook www.northsearegatta.nl. Als u per sms op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws, stuur dan een sms met de tekst ‘nsr on’ naar het nummer 2020. Het tarief is 40 ct per ontvangen bericht. Na de North Sea Regatta stopt de sms-dienst automatisch. 

Last modified: 26 mei 2003
Sluiten