Nieuws

Nieuwe recordpoging voor Jessica Watson

Jessica Watson, de jongste persoon ooit die non-stop de wereld rond zeilde heeft er een nieuwe recordpoging bij. Op tweede kerstdag staat ze aan de start van de Sydney-Hobart Race met de jongste bemanning die daar ooit aan heeft deelgenomen. Het oudste bemanningslid is dan 21 jaar oud en de gemiddelde leeftijd van de tien bemanningsleden is 19 jaar.

14:01

23 november 2011

Hiermee zal zij het record van de ploeg van de Universiteit van Melbourne verbreken. In 2004 waren zij de jongste ooit met een bemanning van gemiddeld 21 jaar oud. Echt nat achter de oren is de bemanning van Watson zeker niet. Bemanningslid Mike Perham zeilde al eerder de wereld rond, de meerderheid van de bemanning heeft al eerder deze race gevaren, en vier van hen namen deel aan de Fastnet Race dit jaar.

“Als alles volgens plan verloopt, hebben we bij het verschijnen aan de start in totaal twaalf weken met elkaar getraind”, aldus Watson tegenover de Sydney Morning Herald. Ze geeft aan dat het de bedoeling is het traject van tevoren in ieder geval één keer helemaal te zeilen. Watson heeft in maart van dit jaar de ‘Ella Baché, another challenge’, een Sydney 38 uit 2000, overgenomen van de oude recordhouders van de Universiteit van Melbourne. In een wedstrijdveld waar ook 100-voets superjachten meestrijden, zal het team van Watson echter vooral meedoen voor de eer en de handicap.

De Sydney Hobart race wordt sinds 1945 gevaren. De race staat bekend als één van de moeilijkste en zwaarste jachtraces ter wereld. De route is een enkeltje Sydney – Hobart; een afstand van 630 mijl hemelsbreed. In 1998 kwam de race wereldwijd in het nieuws doordat in een zware storm zes mensen verdronken en vijf boten zonken. Van de 115 deelnemers haalde uiteindelijk slechts 44 de finish. (WP)

Last modified: 25 november 2011
Sluiten