Internationale wedstrijden, Nieuws, Wedstrijden

Nieuwe Challenger America’s Cup: Malta Altus Challenge

12:17

Een week na de sluiting van de inschrijvingen is de vierde Challenger voor de America’s Cup in 2021 bekend: Malta Altus Challenge. Van de acht late inschrijvingen waren zij de eerste. De aanmelding werd daarom ook als eerste bekeken en is nu dus goedgekeurd. Inclusief het team van Nieuw-Zeeland zijn er nu dus vijf teams bevestigd.

Klein maar fijn

Malta is een van de kleinste landen in Europa, maar heeft een rijke maritieme historie. Voor veel zeilers is het eilandje van slechts 316 vierkante kilometer in de Middellandse Zee bekend van de Middle Sea Race, een wedstrijd rond Sicilië, tegen de klok in. Grant Dalton, CEO van de Defender Emirates Team New Zealand zei blij te zijn met het team Malta Altus Challenge: “Na Nieuw-Zeeland is Malta nu het kleinste land om de strijd aan te gaan voor de America’s Cup. We weten wat het is om met een klein team als underdog de uitdaging aan te gaan in een van de grootste sportwedstrijden in. We wensen ze het allerbeste.”

Directeur Pasquale Cataldi

Drie edities

De directeur van de Malta Altus Challenge is de Italiaanse zakenman Pasquale Cataldi. Hij houdt zich voor het eerst bezig met de America’s Cup, maar heeft een lange termijnvisie. “Ons doel is om aan drie edities van de America’s Cup mee te doen. Als je een sterk team wilt bouwen, dan moet je je commiteren voor drie America’s Cup edities. Ik denk dat iedereen die deze editie meedoet er voor de lange termijn in zit. We hebben een nieuwe klasse, dus iedereen begint vanuit dezelfde positie, er zijn geen grote verschillen.”

Lees ook:

 

Tags: , Last modified: 7 december 2018
Sluiten