Nieuws

Nederlandse topzeilers op podiumkoers tijdens OCR

10:07

Op 25 januari, de derde dag van de Miami Olympic Classes Regatta, staan de Nederlandse Olympische en Paralympische zeilers op podiumposities in alle zes klassen waarin wordt meegedaan. Op Biscayne bay stond nog iets meer wind dan de eerste dagen variërend van 10 tot 15 knopen (3 tot 4 beaufort).

Bouwmeester strijd met Chinese
Marit Bouwmeester gaat nog steeds aan de leiding in de Laser radial klasse maar het is ongemeen spannend met Lijia Xu uit China die een punt achter Bouwmeester staat. Lijia Xu pakte de bronzen medaille op de Olympische Spelen van 2008 in haar eigen land en is een sterke tegenstander in weinig wind.

Nederlanders op podiumkoers
Lisa Westerhof en Lobke Berkhout gaan aan de leiding in de 470 dames klasse.
Matchracers Mulder, Witteveen en Bekkering hebben de beste score van poule B. Team Merkenteam Coster staat nog steeds stevig op een tweede plaats in de mannen 470 klasse. De Paralympische zeilers staan in de Sonar klimmen naar een gedeelde 3de plaats en Barend Kol in de 2.4mR staat ook derde.

Westerhof en Berkhout winnen weer
Lobke Berkhout omschrijft het gevoel. “Het waren lastige omstandigheden vandaag. Maar door samen heel goed te overleggen, ons gevoel te gebruiken en hard te knokken hebben we er een mooie dag van gemaakt. En tweede en eindelijk weer eens een 1e plaats..Hij zat eraan te komen. Wat voornamelijk goed hieraan is, is dat we ons echt beginnen te herpakken na het WK in Perth. We zijn keihard aan het werk om onze zwakkere punten beter te maken. We bijten ons erin vast. Het vertrouwen komt terug en we zitten weer in een stijgende lijn!”

TopzeilenTV en foto vanaf 27 januari erbij
Het zes daagse evenement is de tweede ISAF Wereldbeker waar 529 topzeilers uit 41 landen aan meedoen. De finales zijn op zaterdag 28 januari. TopzeilenTV en Topzeilen foto zijn aanwezig van vrijdag 27 januari voor foto- en videoverslag van de finales.

Reactie Barend Kol
“Voor mij was het een goede dag! Weer gestegen in het klassement. Van plek 10 op de eerste dag naar de derde plek! De omstandigheden leken erg op gisteren met iets meer druk. De winddraaiingen op de baan blijven wel groot. Gelukkig heb ik vrij constante races kunnen varen met een twee en een drie als resultaat. Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe kansen.”

Kalle Coster over het verschil tussen de resultaten in 2012 en 2011?
“Het is een combinatie van een hoop factoren en een optelsom van een hoop kleine dingen.”

“We hebben heel veel getraind in 2011 om weer aansluiting te vinden. Een investering om op dit niveau te kunnen komen. Maar dat komt er dan niet uit en dan denk je dat je het niet meer kan. Zijn we het verleerd ga je jezelf afvragen? Maar dan nemen we een maand vakantie en dan komt het er wel uit.”

“Ook hebben we het een en ander gedaan aan onze set up en zeilen. We kunnen nu met iedereen mee. Wij zijn niet de allersnelsten maar onze snelheid is in alle omstandigheden heel goed. Allround. Dat is wat je wil. Dan lijkt het ineens of we kunnen zeilen. Dat konden we al maar nu komt dat eruit.”

“Vandaag hadden we een 5 en een 6. Daar had meer ingezeten. We hebben wat verkeerde beslissingen genomen. Maar we zijn heel blij met waar we nu weer staan. Dat gaan we volhouden en 2012 wordt een heel mooi jaar.”

Bron: www.watersportverbond.nl

Tags: Last modified: 2 februari 2012
Sluiten