Actueel

Lobke Berkhout vormt nieuw zeilduo met Afrodite Zegers

11:53

Vijfvoudig wereldkampioen Lobke Berkhout (38) maakt haar comeback, na zes jaar afwezigheid, in het olympisch zeilen. Berkhout stapt samen met stuurvrouw Afrodite Zegers in de 470-boot. De missie van het duo is om zich te kwalificeren voor ‘Tokio 2020’.

Berkhout stopte haar carrière in 2012 na een bronzen medaille op de Olympische Spelen van Londen. Ze werd vijf keer wereldkampioene in de 470-klasse. Drie keer stond zij op het podium met Marcelien de Koning en twee keer met Lisa Westerhof. Met De Koning won ze ook zilver op de Spelen van 2008 in Peking.

Marcelien & Lobke

Nooit gedoofd

“Het olympisch vuur in mij is eigenlijk nooit gedoofd,” vertelt Berkhout over haar terugkeer. “Nu deze kans voorbijkomt, vind ik het een grote uitdaging die ik met beide handen aan wil grijpen. Ik kijk uit naar de samenwerking met Afrodite. Zij is een van de grootste zeiltalenten van dit moment en heeft een ongekende drive om deze missie te laten slagen.”

Afrodite & Anneloes

Een droom die uitkomt

Ook Zegers (26) is zeer te spreken over haar nieuwe zeilmaatje. “Ik heb er altijd van gedroomd om met Lobke te varen,” zegt Zegers. “Zij was het beste bemanningslid van de wereld. Ik heb de afgelopen jaren veel contact met haar gehad, als een soort mentor. Toen de vorige samenwerking stopte, heb ik Lobke gevraagd om de uitdaging aan te gaan. Ik ben extreem blij dat ze ‘ja’ zei.”

Zegers was op zoek naar een nieuwe zeilpartner. Eind oktober stopte haar samenwerking met Anneloes van Veen. Destijds meldden de twee dat zij na afloop van dit seizoen concludeerden dat er onvoldoende basis was om gezamenlijk verder te gaan richting de Spelen van ‘Tokio 2020’.

Tags: , , , Last modified: 24 november 2018
Sluiten