Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Nederlandse boot in Clipper Yacht Round the World Race

13:08

254-news-mainDe 2013-2014 editie van de Clipper Yacht Round the World Race krijgt een Nederlandse boot. De organisatie maakte  bekend dat De Lage Landen, een dochteronderneming van de Rabobank, wederom het avontuur aan gaat. De Lage Landen deed ook al mee in 2011-2012 en eindigde toen uiteindelijk als vierde. Na de aankondiging van de Nederlandse schipper Patrick van der Zijden eerder deze maand, de zeventien Nederlandse deelnemers, krijgt de 40,000 mijl lange oceaanrace met de boot van De Lage Landen erbij een steeds feller Nederlandse tintje.

One DLL

De ‘One DLL’, zoals de boot gaat heten, zal een aantal werknemers van het bedrijf aan boord meenemen die van te voren een intens selectie- en trainingsproces hebben doorlopen. “Onze vorige deelname had een enorm positief effect op de verbondenheid van onze werknemers wereldwijd. Ook de samenwerking met onze externe partners  ging er enorm op vooruit. Samenwerken is voor een internationaal bedrijf zoals wij cruciaal. De situatie aan boord van deze racejachten is daarin niet anders. We gaan dit in 2013-2014 dus weer doen om het proces dat we bij de vorige race zijn ingegaan voort te zetten.’, aldus CEO Ronald Slaats.

Nederlandse haven

In 2011-2012 voer de voorlaatste etappe van Derry naar Den Helder alvorens de vloot finishte in Southampton. Dat de vloot ook weer Nederland zal aandoen staat volgens de organisatie vast. ‘We zijn op dit moment nog in overleg om te bepalen welke haven de tussenstop zal zijn’, aldus een woordvoerder van Clipper Ventures.

Langste race

De race begint eind augustus in Portsmouth en leidt ruim 650 zeilers  over een periode van 11 maanden rond de wereld. In totaal worden er 15 havens aangedaan. De ruim 40,000 mijl maakt dit tot de langste oceaanrace op dit moment.

Tags: Last modified: 24 april 2013
Sluiten