Actueel, Nieuws, Wereldzeilen

Nederlands zeilersechtpaar overleden

13:56

Op dinsdag 29 maart zijn twee lichamen aangetroffen op het eiland San Andrés in de Caraïbische Zee. Een dag later heeft de Colombiaanse marine het omgeslagen Nederlandse zeiljacht Talagoa aangetroffen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft inmiddels de identificatie van de twee lichamen bevestigd. Het gaat om het Nederlandse echtpaar Waldy (75) en Ria (69) Finke.

Talagoa

Foto: talagoa.nl

Van de twee zeilers is voor het laatst iets vernomen op 25 maart, toen ze vertrokken vanuit de haven van Colón, Panama. De boot is daar nog uit het water geweest voor onderhoud, voordat hij vertrok vertrok naar het Colombiaanse Providencia. Volgens de lokale autoriteiten is het zware weer de oorzaak van het kapseizen en het overlijden van de Nederlandse zeilers. “Het lijkt er niet op dat de boot is overvallen”, laat een woordvoerder van de Colombiaanse marine weten aan persbureau AP. De lokale autoriteiten konden de lichamen identificeren aan de hand van aan boord van het zeiljacht gevonden documenten.

De zoon en dochter van het echtpaar hebben eenmalig met de media gesproken, om daarna het verlies in alle rust te kunnen verwerken. Lees hier het artikel in het AD.

Tags: , Last modified: 6 april 2016
Sluiten