Actueel, Nieuws

Nederlands Kampioenschap radiobestuurbare zeilboten

08:46

Zaterdag 28 en zondag 29 maart wordt het Open Nederlandse Kampioenschap Micro Magic gevaren. De zeilwedstrijden zijn georganiseerd vanuit paviljoen de Krabbeplas in Vlaardingen.

Grote klasse

MicromagicMet 2700 geregistreerde zeilnummers is de Micro Magic de populairste radiobestuurbare zeilboot in Nederland met een zeer actieve vereniging die in de wintermaanden wekelijks wedstrijden organiseert. De meeste deelnemers zijn ervaren (wedstrijd)zeilers, die ’s zomers in hun eigen boot varen, maar in de winter hun zeilvaardigheden oefenen in de Micro Magic wintercompetitie. De winterwedstrijden worden op verschillende plaatsen in Nederland verzeild. Ook buiten de competitie wordt er, lokaal georganiseerd, veel gevaren.

De competitie eindigt met een Open Nederlands Kampioenschap. Voor toeschouwers is het een leuk schouwspel, vanwege de dynamiek. De deelnemers varen steeds korte wedstrijden van ongeveer 15 minuten in een uitgezette baan. De deelnemers moeten hun op afstand bestuurbare bootjes behendig langs de boeien loodsen, rekening houdend met alle zeilregels. Bezoek aan het evenement is gratis. De eerste wedstrijden beginnen om 11 uur en er wordt doorgevaren tot 16 uur.

Meer informatie kunt u vinden op www.micromagic.nl

Last modified: 25 maart 2015
Sluiten