Actueel, Nieuws

Nederlanders winnen 2K Teamracing Tour

14:26

In het weekend van 4, 5 en 6 december 2015 is het laatste tour event uit de 2K Teamracing Tour 2015 in Monaco gezeild. De grote finale in een serie van vier. Het Nederlandse team DMTRA, wat gedurende de serie steeds beter presteerde, gaat met de beker naar huis.

2K Teamzeilen MonacoDit jaar is er voor het eerst een Europese tour georganiseerd met evenementen in Rome, Toscane, Istanbul en Monaco. In totaal namen acht team deel. DMTRA wist in Istanbul al te winnen en tijdens dit finaleweekend in Monaco stelden ze de tour titel van 2015 veilig. Teamcaptain Dirk-Jan Korpershoek: “We zijn steeds beter gaan varen dit jaar, in Rome moesten we nog genoegen nemen met de vijfde plek, maar nu in Monaco konden we alle top teams hebben. De meeste wedstrijden waren tot de finish spannend.”

Het teamzeilen met teams van 2 kielboten heeft zich sterk ontwikkeld in de afgelopen jaren. Door het weglaten van de spinnakers en het aanpassen van verschillende regels, zijn de wedstrijden uitermate spannend en worden ze pas in de laatste meters beslist. In Monaco werd gezeild in J70’s.

In 2016 staat er een nieuwe Europese tour op de planning, de eerste evenementen hiervoor staan al gepland in onder andere Athene, Rome, Hamburg en Monaco. “Volgend jaar willen we de tour natuurlijk verdedigen. De eerste evenementen hiervoor staan al gepland, daar zullen er vast nog wel een paar bijkomen”, aldus Korpershoek.

Tags: , Last modified: 29 maart 2016
Sluiten