Actueel, Nederlandse wedstrijden, Nieuws

Mulder en De Koning winnen alsnog Ronde om Texel

11:57

Na hercontrole is gebleken dat er een fout is geslopen in de einduitslagen van de Ronde om Texel 2015: de winnaars van de Ronde om Texel 2015 zijn Mandy Mulder en Coen de Koning, varend in de Olympische Nacra 17.

Mandy Mulder en Coen de Koning. Ronde Texel 2015Door de grote druk die aan het einde van de Ronde op de wedstrijdleiding en uitslagenverwerking ligt, wegens het in korte tijd moeten verwerken van vele uitslagen in meerdere klassen, is een menselijke fout geslopen in het overnemen van deze uitslagen. Het bestuur van de Ronde betreurt het ten zeerste dat dit niet tijdig aan het licht is gekomen en zal er voor zorgen dat de juiste mensen de juiste prijzen krijgen en de ceremonie die hen toehoort.

“Deze menselijke fout is een behoorlijke smet op een verder zo fantastisch verlopen 38eRonde om Texel. Het bestuur gaat diep door het stof en zal er alles aan doen om dit in de toekomst te voorkomen. Finish- en uitslagverwerking van zeilwedstrijden, hoe groot of klein ook, is mensenwerk, waarbij fouten gemaakt kunnen worden. Ondanks meerdere controlechecks vonden we het toch merkwaardig dat de verwachte winnaar als nummer 2 werd aangemerkt. Dus zijn we nogmaals alles doorlopen, waarbij deze fout aan het licht kwam. We hebben direct de betrokkenen ingelicht”, aldus het bestuur van de Ronde om Texel.

Mulder en De Koning alsnog blij met behalen van doel

Coen de Koning: “Ja, jammer een dag later, maar wel mooi, dit is waar ik voor ging. Ik heb de Ronde al vaker gevaren en had al een 5e, 4e, 3e en 2e plek op mijn naam staan. Dus uiteraard ging ik nu voor de titel. Mooi dat dat gelukt is!”.

Mandy Mulder en Coen de Koning. Ronde Texel 2015Mandy Mulder geeft aan: “Gisteren na het Rondje waren we heel blij, we zaten te battelen met de F20’s, dus dat voelde goed. En ook waren we blij dat we er zonder kleerscheuren waren uitgekomen, want het zijn best pittige omstandigheden. We wilden heel graag winnen, dat zit nu eenmaal in ons bloed. En ja, er was dus zeker teleurstelling gisteren, toen we vernamen dat we tweede waren. Maar dit is goed nieuws, we kwamen om te winnen en hebben ons doel bereikt!”

Mulder vervolgt: ”Het was mijn eerste deelname aan de Ronde, en ik had het al met al echt niet willen missen. De hele sfeer die er hangt, zoveel catamarans op het strand, en de spanning voor de start, met deze omstandigheden…. Mooi ook voor de meegereisde familie, die vonden het heel spannend, voor het publiek is dit evenement zo mooi te volgen, we varen heel dicht op de kust. Het was precies zo als ik me had voorgesteld. En dan toch nog,een dag later, de titel!”

Overall resultaat Boot Finishtijd Gecorrigeerd
1. Mandy Mulder/Coen de Koning Nacra 17 2.37:01 2.38:36
2. Onno Schuitema/Linda Boer Hobie16 3.09:36 2.39:20
3. Jorden Veenman/Frank de Waard Formule18 2.40:46 2.40:46

 

Fotografie: Lauren Morel

Tags: , Last modified: 30 januari 2019
Sluiten