Nieuws, Zeilen nieuws

Mitra van Raalten wordt directeur Sail 2015

13:03

Mitra van Raalten

Mitra van RaaltenMitra van Raalten (48) treedt op 1 september 2012 in dienst als directeur van de Stichting Sail Amsterdam. Van Raalten heeft jarenlange ervaring opgedaan als management consultant en als directeur / eigenaar van verschillende ondernemingen. Gedurende haar carrière bekleedde zij diverse functies binnen de evenementen- en hospitalitybranche, onder andere voor de UEFA, ATP Nederland en Amsterdam Convention Partners.

Expertise
De voorzitter van de Stichting Sail Amsterdam, Arie Jan de Waard, is zeer blij met de aanstelling van Van Raalten: “Het bestuur heeft in de afgelopen maanden een zorgvuldige selectieprocedure doorlopen om uit het omvangrijke aanbod de juiste persoon voor deze functie te vinden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Mitra van Raalten met haar expertise, haar uitgebreide netwerk en persoonlijke drive op enthousiaste wijze leiding gaat geven aan de organisatie van SAIL Amsterdam 2015.”

Uitdaging
Van Raalten: “Ik vind het een grote eer om verantwoordelijk te zijn voor zo’n prachtig evenement. Los van de grootscheepse logistieke operatie, zie ik het als een ultieme uitdaging om de juiste balans te vinden tussen het behoud van het authentieke karakter van het evenement en de hedendaagse wensen van zowel publiek als bedrijfsleven. Daar gaan we de komende tijd mee aan de slag zodat in de zomer van 2015 iedereen SAIL Amsterdam weer optimaal kan beleven.”

Over SAIL
SAIL Amsterdam is het grootste, gratis toegankelijke publieksevenement van Nederland. De eerste SAIL werd in 1975 georganiseerd in het kader van het 700-jarig bestaan van Amsterdam. Het evenement was zo’n groot succes dat besloten werd tot herhaling van het evenement in 1980. Teneinde de organisatie in goede banen te leiden is in 1977 de Stichting Sail Amsterdam (SSA) opgericht. Sindsdien is SSA erin geslaagd om SAIL Amsterdam iedere vijf jaar te organiseren. Het hart van SAIL wordt gevormd door de indrukwekkende vloot van tall ships, varend erfgoed, marineschepen en replica’s. Daarnaast vindt dagelijks een wisselend programma plaats van allerlei culturele en sportieve activiteiten. SAIL Amsterdam 2015 vindt plaats van woensdag 19 tot en met zondag 23 augustus 2015 op en rond het IJ.

Last modified: 17 maart 2016
Sluiten