Nieuws

Mini rond de wereld

Alessandro Di Benedetto rond de wereld in kleinste boot ooit.

13:29

Terwijl Laura Dekker wacht op het verlossende woord van de Rechtbank Middelburg (uitspraak dinsdag 27 juli 15:00), kan Alessandro Di Benedetto bijkomen van zijn rond-de-wereld avontuur. 

De Frans-Italiaanse Alessandro zeilde nonstop de wereld rond, met een aangepaste mini 650, een boot van 21 voet. Alessandro is geen onbekende bij het World Speedsailing Council, hij stak de Atlantische- en de Pacifische  Oceaan over in een 20 voets sportcatamaran. Ook deze keer zette hij een record op zijn naam, nog nooit zeilde iemand de wereld rond in zo’n kleine boot.  

Voor de kust van Chili raakte de boot in extreem slecht weer. Alessandro verloor zijn mast en was van plan om onder noodtuig een haven in Chili op te zoeken. Maar omdat hij op dat moment (eind maart 2010) nog voor negen maanden voedsel aan boord had, besloot hij door te varen. En met succes, want vorige week zeilde Findomestic Banca, nog steeds onder noodtuig, de haven van Les Sables d’Olonne binnen.  

Alessandro koos niet voor niks Les Sables d’Olonne als vertrek en aankomsthaven, het ging hem erom de route van de beruchtste solowedstrijd rond wereld, de Vendée Globe, exact af te leggen. Wie weet zien we Alessandro Di Benedetto de komende Vendée met een Open 60 aan de start verschijnen.

Bekijk het interview met Alessandro voor de start:
http://blip.tv/file/2784397

Last modified: 26 juli 2010
Sluiten