Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Minder banen door reorganisatie HISWA

19:15

De HISWA heeft naar aanleiding van de reorganisatie twaalf medewerkers ontslagen. Dit heeft te maken met de instortende botenmarkt.

In het grotere geheel houdt de reorganisatie van de HISWA in dat het kantoor verhuist naar de NDSM-werf in Amsterdam, waar afgelopen september ook de HISWA te water in Amsterdam plaatsvond. Het bedrijf verhuist om in een meer nautische omgeving te verkeren, om te moderniseren en van hieruit de watersportbedrijven beter te kunnen bedienen. Hiermee wil de HISWA een nieuwe weg inslaan: een nieuw terrein en een nieuwe strategie waarbij vooral aandacht is voor klantgerichtheid en efficiency.

Doordat de economische crisis de botenmarkt zwaar heeft getroffen is de HISWA genoodzaakt hierop in te grijpen en zijn er zodoende mensen ontslagen. Dit gebeurt door geen externen meer in te schakelen en tijdelijke contracten te laten verlopen, maar ook medewerkers met een vast contract worden de laan uit gestuurd. In totaal moet zo’n dertig procent van de medewerkers het bedrijf verlaten. Daarnaast wordt er bezuinigd door het producten- en dienstenbestand op te schonen en dossiers gereduceerd worden. De reorganisatie zal in juni 2013 zijn afgerond.

Last modified: 16 november 2012
Sluiten