Nieuws, Zeilen nieuws

Meer dan 100 catamarans voor Zandvoort

15:42

Watersport Vereniging Zandvoort (WVZ) organiseert zaterdag 17 augustus een van de grootste catamaranraces van Nederland. Meer dan 100 catamarans varen mee. 

De Eneco Luchterduinen Race (de voormalige NAM-REM race) is ontstaan uit een lange afstandsrace van Zandvoort via Noordwijk naar het REM-eiland en terug. Na het verwijderen van het REM-eiland is er als alternatief de NAM 22-boei voor Katwijk gekozen. Afhankelijk van de windrichting wordt er vanuit Zandvoort, via Noordwijk enKatwijk naar de 5 kilometer uit de kust liggende NAM 22-boei, en weer terug naar Zandvoort gevaren. Gemeten langs een rechte lijn, bijna 50 kilometer.

De Tweedaagse van Zandvoort staat open voor alle typen catamarans en voor de catamaranklassen Formule 16, Formule18 en Carbon 20 is het bovendien een officieel klassenevenement.

Het startschot klinkt zaterdag om ca. 12.00 uur ter hoogte van het clubhuis van WVZ op het Zuidelijke strand tussen de reddingspost Zuid en strandpaviljoen Vooges gesitueerd, ter hoogte van Boulevard Paulus Loot 69. De toegang is gratis.

Zondag 18 augustus zullen er voor de Zandvoortse kust korte baan wedstrijden in verschillende klassen worden gevaren. Op zondag zal er gestart worden om ca. 11:00 uur voor de Watersport Vereniging Zandvoort.

 

Tags: , , Last modified: 15 november 2021
Sluiten