Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Marit Bouwmeester snel op oude niveau

21:22

Marit Bouwmeester

Marit Bouwmeester

In het Zuid Franse Hyères heeft Marit Bouwmeester de koppositie in de Laser radial klasse overgenomen van de Finse Tenkanen. De zeilster van de Delta Lloyd Kernploeg, die naar Hyères is gekomen om wedstrijdritme op te doen heeft, met nog twee dagen te gaan, zicht op de eindoverwinning.

“Het was niet de planning om voor goud te gaan,” aldus de zeilster. “Ik dacht na een lange break probeer ik eerst zo snel mogelijk op mijn oude niveau te komen. Ik had geen idee hoe het zou gaan. Ik kan ze goed bijhouden, de wedstijden goed meevaren. Ik vaar hier solid heel basic, niets spectaculairs, maar blijkbaar is dat genoeg. Het zou wel leuk zijn om met een overwinning te beginnen.”

DISKWALIFICATIE

Pieter-Jan Postma startte te vroeg, wat hem op een diskwalificatie kwam te staan. De Finnzeiler verloor zijn leidende positie in het klassement en staat nu vierde.

“Ik was blijkbaar een halve minuut voor de start eventjes over de lijn geweest. Jammer. Maar ik sta op gelijke punten met nummer drie. Ik ben mijn aftrek kwijt. Die moet je toch een keer inleveren. Ik sta weer midden tussen de Engelsen in. Wel bekend terrein dus. Ik vaar sterk maar voor de wind heb ik niet genoeg snelheid. Ik ben vaak voor de Engelsen bij de bovenboei maar verlies het voor de wind.”
De Engelsman Giles Scott voert het klassement aan met 8 punten. Zijn landgenoot Andrew Mills staat tweede.

SPANNEND

In de nieuwe olympische Nacra 17 klasse staan Renée Groeneveld en Karel Begemann op een vijfde plaats. Dertien punten achter op de leiders in het klassement. Elke Delnooz en Coen de Koning staan negende.

In de nieuwe skiff klasse de 49-er FX staan Annemiek Bekkering en Claire Blom op een vijfde plaats. Met nog minimaal zes wedstrijden op de agenda is ook maakt dit duo ook nog kans op een podium positie.

SURFERS

Lilian de Geus (21) klimt in het klassement naar een vijfde plaats. De surfster uit de Delta Lloyd Talentploeg had geen makkelijke start met een veertiende plaats maar herstelde zich goed met een vijfde plek in de tweede race van de dag.

Bij de mannen klimt Kiran Badloe in het klassement naar de top tien. De jonge windsurfer (18) uit Almere staat nu negende.. Badloe eindigde in Spanje, tijdens de vorige wereldbekerwedstrijd, nog op het podium. Dat zal dit keer niet zo eenvoudig zijn. Hij lijkt in het Franse Hyères een abonnement te hebben op achtste plaatsen.

In de paralympische 2.4 mR klasse staat Barend Kol zesde, het Sonarteam vierde.

Foto Mick Knive Anderson / SailingPIX.dk

Tags: Last modified: 25 april 2013
Sluiten