Nieuws

Lezing Henk de Velde – ‘Vermoeden van Vrijheid’

In januari 2003 onderbreekt Henk de Velde zijn Campina expeditie voor een lezing in de Rode Hoed. Geïllustreerd met bijzondere beelden vertelt hij over de willekeur van de Russen, de stilte van het Noorden, het Paradijs van Patagonië maar vooral over de Ultieme Vrijheid...

13:03


In 2001 vertrok Henk de Velde naar het hoge noorden. Via de bevroren wateren boven Siberië wil hij naar de Stille Oceaan varen. Een route die op dat moment nog door geen zeiler werd bedwongen.
In Moermansk dreigt de expeditie al in een vroeg stadium te stranden op Russische onwil en bureaucratie. Maar Henk laat zich niet uit het veld slaan en besluit dat er meer wegen naar Rome leiden. Via IJsland en de Azoren zeilt hij naar de punt van Zuid Amerika. Doorkruist Patagonië, ontmoet zijn zoon op Paaseiland en beleeft een angstig avontuur bij Hawaï.
In januari 2003 onderbreekt Henk de Velde zijn Campina expeditie voor een lezing in de Rode Hoed. Geïllustreerd met bijzondere beelden vertelt hij over de willekeur van de Russen, de stilte van het Noorden, het Paradijs van Patagonië maar vooral over de Ultieme Vrijheid. Aan het eind van de lezing presenteert Henk zijn nieuwe boek met dezelfde titel als de lezing.

De lezing vindt plaats op zondagmiddag 26 januari in De Rode Hoed, Keizersgracht 102 in Amsterdam. De zaal bevindt zich op loopafstand van het Centraal Station. De zaal is open vanaf 1400 uur. De lezing begint om 1430 uur en eindigt rond 1700 uur. De toegangsprijs bedraagt € 7,50 per persoon (excl. consumpties).

Klik hier om kaarten te bestellen.

Onlangs had Zeilen een telefonisch interview met Henk vanaf Hawaï. Klik hier om het interview te beluisteren (Real Player-formaat).

Let op: Zodra uw bestelling binnen is, krijgt u automatisch een orderbevestiging per email toegestuurd. Is uw betaling eenmaal verwerkt, dan ontvangt u per email uw toegangsbewijs.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten