Nieuws

Leroy “World Sailor of the Year”

Claire Leroy en Ed Baird zijn uitgeroepen tot “World Sailors of the Year 2007”. In Portugal werden de matchracer en de Alinghi-schipper deze week gekozen tot beste zeilers van het jaar. Medegenomineerden Marcelien de Koning en Lobke Berkhout vielen buiten de prijzen

14:06

Claire Leroy won dit jaar zowel het Europees als het Wereldkampioenschap Matchracen en staat al sinds 2005 eerste op de wereldranglijst. In het matchracen zeilen twee boten tegen elkaar in een race. De winnaar van de race gaat door, de verliezer valt af, net zo lang tot er maar één overblijft. Leroy reageerde geroerd op de haar toegekende prijs: “Bedankt voor deze grote eer!” zei ze in haar dankwoord. “Het is erg emotioneel voor mij. Voor mij persoonlijk is deze prijs het resultaat van vier lange jaren hard werken en de uitstekende resultaten van dit jaar. Deze prijs markeert het startpunt voor nog grotere uitdagingen!”

 

Ed Baird won dit jaar met Alinghi de 32e America’s Cup. Baird heeft een lange en succesvolle loopbaan in het matchracen, ook buiten de America’s Cup. Hij werd drie keer wereldkampioen matchracen, in 1995, 2003 en 2004. Dit jaar vierde hij zijn grootste succes, achter het roer van Alinghi. Ed Baird had er geen woorden voor: “Er komen veel dingen naar boven op een moment als dit, maar ‘Wow’ is het juiste. Wow, het is gewoon fantastisch!” Baird benadrukte dat hij de prijs ook te danken had aan anderen: “Het was niet alleen ik, het was een enorme prestatie van een heel groot team… het is schitterend wat er voorbij is gekomen. De America’s Cup winnen met dit team, zo’n jaar hebben en dan op deze manier erkend worden. Het is magisch!”

Last modified: 9 november 2007
Sluiten