Nieuws

Laura Dekker vertrokken

De 14-jarige Laura Dekker is woensdagochtend om negen uur vanuit Den Osse (Zeeland) vertrokken voor haar solozeiltocht rond de wereld. Veel belangstellenden varen op bootjes voor de Zeeuwse kust met haar mee.

09:44

Laura is samen met haar vader op weg naar Portugal. Tijdens die tocht worden de laatste dingen op haar boot Guppy getest en verbeterd.

Als de boot zeewaardig is, wil Dekker zo snel mogelijk aan haar soloreis rond de wereld beginnen. Ze denkt over vier weken vanuit Portugal te beginnen. De eerste stop is de Canarische Eilanden, zo vertelde ze woensdag voor de verzamelde wereldpers in de jachthaven in Den Osse.

Huiswaarts

Op haar reis doet ze onder meer Panama aan, de Galapagos Eilanden, Frans-Polynesië en Australië. Van daaruit vertrekt ze met haar zeilboot weer huiswaarts, zo is het voornemen.

De wereldreis als jongste solozeiler gaat wel gepaard met verschillende stops. ”Misschien komt ze tussendoor zelfs wel even naar huis”, suggereerde een kennis.

Belangstelling

Voor haar vertrek in Den Osse was veel belangstelling op het water. Talloze motorbootjes en schepen trokken even met haar op de haven uit. Laura zelf reageerde zeer opgelucht op haar vertrek. Ze wil zich nu volledig concentreren op de soloreis.

De laatste testvaart is de trip naar Portugal die ze met haar vader onderneemt. ”We willen er zeker van zijn dat alles goed is”, aldus Laura.

Huiswerk

Haar woordvoerder noemde het vertrek naar de startplaats in Portugal de apotheose sinds Laura een jaar geleden openbaar maakte dat ze in haar eentje een wereldreis over het water gaat maken. Laura zal op de boot niet alleen zeilen, maar ze schrijft er ook een boek en ze doet haar huiswerk voor school, want het leren op haar zeilboot Guppy gaat gewoon door.

Begeleiden

Een zogeheten walteam gaat haar op haar twee jaar durende reis begeleiden om onder meer de informatie over Laura op peil te houden.

Over de hele wereld is er veel belangstelling voor het 14-jarige meisje. Alle nieuwsfeiten zijn volgens haar woordvoerder de komende tijd op haar website lauradekker.nl te volgen.

Bron: NU.nl

Last modified: 5 augustus 2010
Sluiten