Actueel, Nieuws, Wedstrijden

Laat je trainen door drie toptrainers

08:03

Deze winter vindt de tweede editie van de J/Club trainingsserie plaats vanuit Waterland Monnickendam. De trainingen worden gegeven door de drie toptrainers Ben Koppelaar, Annemieke Bes en Koen van Esch. Eind oktober gaat de serie van start voor teams die zich willen voorbereiden op de Eredivisie Zeilen, Deutsche Segel-Bundesliga of J/70 eenheidsklasse.

Het doel van de trainingsdagen is dat de teams met elkaar beter worden. Tijdens de trainingen van vorig jaar bleek dat een aantal van de teams voornamelijk wedstrijden wilde varen. De organisatie heeft naar de terugkoppeling van de zeilers geluisterd en wijst specifiek trainings- en wedstrijddagen aan. Bij vijf van de tien dagen is een van de drie toptrainers aanwezig, bij de andere dagen worden er volledige wedstrijden gevaren waarbij de focus ligt op boot tegen boot situaties en tactiek.

keelboat-academyEen van de trainers is Ben Koppelaar, zelf actief zeiler en voormalig trainer van olympiër Pieter-Jan Postma. Annemieke Bes geeft ook trainingen vanuit haar olympische ervaringen. Mini-Transat zeiler Koen van Esch is een ervaren coach voor jonge talenten die de stap richting topsport willen maken. Ook hij staat ten dienst van de trainingen.

Geen eigen boot nodig

J/Club heeft zes boten beschikbaar die door teams gehuurd kunnen worden, waardoor een eigen boot dus niet nodig is. Dit wordt aangevuld met teams of verenigingen die een eigen boot beschikbaar hebben.

Trainingsdata

29 oktober: training
12 november: racen
26 november: training
10 december: racen
21 januari: training
11 februari: racen
18 februari: reserve
25 februari: training
11 maart: racen
25 maart: trainen
1 april: racen

Meer informatie en aanmelden klik hier.

 

Tags: , Last modified: 11 oktober 2016
Sluiten