Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Knap herstel Van Rijsselberge na vergissing

12:07

Dorian van Rijsselberge

Dorian van Rijsselberge

Dorian van Rijsselberge staat na twee dagen tijdens het wereldkampioenschap in de olympische RS:X klasse op de tweede plaats. Zondag scoorde hij een vierde-, eerste- en derde plaats in het Braziliaanse Buzios.

Dorian van Rijsselberge

Dorian van Rijsselberge staat na twee dagen tijdens het wereldkampioenschap in de olympische RS:X klasse op de tweede plaats. Zondag scoorde hij een vierde-, eerste- en derde plaats in het Braziliaanse Buzios.

Apart verhaal

De derde race van het kampioenschap was een verhaal apart. Na een geweldige start had Van Rijsselberge, die op dat moment op kop ging, de indruk dat de organisatie een algemene terugroep had afgeroepen. Dus de olympisch kampioen ging halverwege het eerste rak terug naar de startlijn met ongeveer tien anderen. Daar bleek dat de race gewoon doorging. De surfer maakte weer rechtsomkeert en begon aan een bijna legendarische inhaalrace. Hij lag 25te en werd nog vierde.

Puntenpakkers

“Halverwege het kruisrak dacht ik dat we terug moesten naar de startlijn. Ik denk we wel 1 minuut teruggevaren zijn met een man of tien. Ik lag vervolgens 25ste. Longen uit m’n lijf gepompt. Zonde. Het is te makkelijk om de schuld aan iemand anders te geven. Maar normaal is er een boot die voor het veld langs vaart als er sprake is van een algemene terugroep. Maar die is hier niet. Dus je moet zelf meer initiatief nemen. Dat pakte niet goed uit. Race vier heb ik daarna gewonnen. Prima dat zijn puntenpakkers. Die moeten we blijven pakken. En in race vijf had ik een goed resultaat met een derde plaats.”

Concurrenten

Grootste concurrenten voor Van Rijsselberge zijn voorlopig de Engelsman Nick Demspey (zilver London 2012), Griek Byron Kokkalanis, Nimrod Mashiah, de ervaren Israëliër die zich net niet wist te plaatsen voor de Spelen en hetzelfde geldt voor de Pool Piotr Myszcka. Ze zijn allemaal tot op de tanden gewapend voor deze titelstrijd. Ook de lokale favoriet Ricardo Santos die al sinds november 2012 in training is voor de titel, is enorm gedreven goed te presteren.

Komende woensdag wordt het wereldkampioenschap afgesloten.

Foto Vincenzo Baglione

Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe is het gezicht geworden van de HollandseWind® campagne van Eneco. De campagne is opgebouwd rond het thema duurzame windenergie en windsurfen. De campagne laat zien dat de ambities van Eneco en Dorian uitstekend bij elkaar passen

“Als windsurfer gebruik je natuurlijk de elementen. De wind ben je aan het ombuigen, zodat je vooruit kan gaan” vertelt Dorian. Eneco benut de wind op dezelfde manier voor het opwekken van HollandseWind®, groene stroom opgewekt door Nederlandse windmolens. Daarvan heeft Eneco er nu ongeveer 160 staan in Nederland, zowel op land als op zee. Door zo efficiënt mogelijk wind om te zetten in snelheid en energie halen beide partijen het maximale uit de wind.

Tags: , Last modified: 4 maart 2013
Sluiten