Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Klaartje Zuiderbaan wil sturen op SCA vrouwenboot

09:25

 

De Nederlandse zeilsters Carolijn Brouwer en Klaartje Zuiderbaan hebben zich geselecteerd voor de eerste trials van Team SCA. De vrouwenboot die meedoet aan de Volvo Ocean Race 2014-15.

Kort voor vertrek vanuit het Engelse Southampton naar het trainingskamp in Puerto Calero op Lanzarote, sprak Zeilen met een dolgelukkige Klaartje Zuiderbaan.

Vlak na de Paralympische Spelen, waar ze als coach het Nederlandse Sonarteam naar een gouden medaille begeleidde, hoorde Klaartje van de plannen van Team SCA. “Ik heb direct contact gezocht. Ik wil dit heel graag. Ik heb de Volvo Ocean Race al een keer gevaren, namelijk de editie van 2001-02. Met het damesteam van Amer Sports Too hadden we heel weinig voorbereidingstijd. Dat is het grote verschil nu. Met SCA hebben we juist heel veel tijd.’’

Voor de eerste trials zijn zeven zeilsters uitgenodigd die de komende dagen de trainingsboot naar Lanzarote zullen varen. “Bedoeling is dat in de loop van deze maand nog een groep zeilsters zich bij ons aansluit. Wie dat zijn weet ik nog niet.”

Het team van SCA bestaat naast de twee Nederlandse zeilsters op dit moment uit Annie Lush (GBR), Jeanne Gregoire (FRA), Liz Wardley, Sam Davies (GBR) en Stacey Jackson (AUS). “Jeanne kende ik nog niet. De andere meiden wel. Daar heb ik wel mee of tegen gevaren. Het zijn allemaal hele goede zeilsters.”

De rolverdeling aan boord is nog niet bepaald. Klaartje heeft wel een voorkeur. “Het liefst zou ik stuurvrouw zijn.”

Lees in nummer 3 van Zeilen het complete interview met Klaartje.

Tags: Last modified: 4 februari 2013
Sluiten