Actueel, Nieuws

Kerst op de oceaan

16:24

Op maandag 7 december vertrekken 29 middelbare schoolleerlingen vanaf Schiphol naar Tenerife. Daar ligt de Nederlandse topzeilschoener Wylde Swan op hen te wachten in de haven van Santa Cruz. Samen met een tienkoppige bemanning en vijf docenten gaan de leerlingen de Atlantische Oceaan overzeilen naar de Carieb.

Wylde SwanWekenlang zitten de leerlingen en begeleiders op het water zonder land te zien. Kerst wordt midden op de oceaan gevierd. Pas kort voor oud nieuw komen ze aan op het eiland Barbados. De 15- en 16-jarigen kunnen slechts eenmaal per week contact hebben met het thuisfront, dus vieren zij de feestdagen met hun tijdelijke familie aan boord. “Een uitdagende reis die letterlijk je grenzen verlegd. Een kans die je maar één keer krijgt en die je moet grijpen”, aldus een enthousiaste leerling.

Documentaire

Vorig jaar maakte de jonge documentairemaakster Tamara van der Berg een verslag van de persoonlijke ervaringen van twee leerlingen tijdens de oceaanoversteek. Deze documentaire wordt in vier korte afleveringen uitgezonden door Omrop Fryslân in het programma Bynt. De eerste uitzending is op 7 december om 17.20 uur, vanaf 18.30 uur wordt het programma herhaald.

Lees meer over het scholenproject van Wylde Swan.

Last modified: 9 december 2015
Sluiten