Nieuws

Jessica Watson op thuiskoers

De 16-jarige Jessica Watson heeft het grootste gedeelte van haar wereldomzeiling erop zitten. Na het ronden van Kaap de Goede Hoop rest slechts de Indische Oceaan als laatste hindernis voor thuisland Australië.

11:46

Met nog ongeveer 4000 zeemijlen voor de boeg over de ruwe zuidelijke Indische Oceaan staat Watson nog heel wat te wachten. Haar recordpoging om als jongste vrouw ooit de wereld rond te zeilen is internationaal veel bekritiseerd. Na vier maanden non-stop zeilen geeft het ronden van de tweede kaap de tiener nieuwe energie.

 

Gunstige wind

Rond Kaap de Goede Hoop veranderden de grijze luchten van de weken ervoor in een blauwe hemel met vriendelijke cumuluswolken. Op een video op haar weblog geniet ze van het mooie weer: “Het is fijn om weer buiten te zijn en vogels om me heen te zien.”

 

Na vertrek op 18 oktober vorig jaar was de verwachting dat de reis 230 dagen zou duren. Door gunstige winden arriveert ze waarschijnlijk eerder dan verwacht. Als alles goed gaat, zet ze eind april voet aan wal in Sydney, bijna een maand eerder dan berekend.

Niet alleen

Aan de andere kant van de aardbol zeilt Watsons concurrent Abby Sunderland richting Kaap Hoorn. De vier maanden jongere Sunderland is gestart in Californië en nu ruim een maand onderweg. Als alles goed gaat met concurrent Sunderland, zal Watson waarschijnlijk maar kort van haar record kunnen genieten.

Meer lezen over Jessica of Abby?

Tekst: Marinus van Sijdenborgh

Foto: EPA

Last modified: 24 februari 2010
Sluiten