Nieuws

Jean-Pierre Dick IMOCA-wereldkampioen

Nu de Barcelona World Race afgelopen is, zijn de IMOCA Open 60 ranglijsten bepaald. Jean Pierre Dick (Virbac-Paprec 3) ziet zijn foutloze prestaties van de afgelopen twee jaar bekroond met de wereldtitel, de Nederlander Wouter Verbraak staat op de 10de plaats.

08:32

De IMOCA-klasse stelt zijn jaarlijkse ranglijst samen op basis van de resultaten van de voorgaande twee jaren. Hierdoor kunnen de resultaten van één van de twee races rond de wereld – de Barcelona World Race of the Vendée Globe – meegewogen worden. Dat resulteerde dit jaar in de meest internationale ranglijst tot nu toe; de Spanjaarden Alex Pella, Pachi Rivero en Iker Martinez vormen samen met de Britse Dee Caffari en de Franse Jean-Pierre Dick de top vijf.

Dit jaar bepaalden de resultaten van de Istanbul Europa Race (2009), de Transat Jacques Vabre (2009), de  Route du Rhum (2010) en de afgelopen Barcelona World Race de einduitslag.

Teamprestatie
"Ik ben ontroerd," zegt Dick in een reactie op zijn titel, "omdat deze titel de beloning is voor de sterke prestaties van het hele team in de afgelopen jaren. Ik weet hoeveel ik aan mijn team en partners te danken heb." Veel tijd om uit te rusten is er echter niet: "De Transat Jacques Vabre komt er aan en we hebben een lijst met technische aanpassingen die de prestaties van de boot verder kunnen verbeteren. Ons doel is om de titel nog een jaar te kunnen behouden."

De top tien:
1 Jean-Pierre Dick, 144 punten
2 Alex Pella, 118 punten
3 Pachi Rivero, 114 punten
4 Iker Martinez, 104 punten
5 Dee Caffari, 93 punten
6 Ryan Breymaier, 80 punten
7 Roland Jourdain, 75 punten
8 Michel Desjoyeaux, 73 punten
9 Marc Guillemot, 70 punten
10 Wouter Verbraak, 64 punten

Foto: ANP

(Marti Langenkamp)

Last modified: 2 mei 2011
Sluiten