Actueel, Nieuws

Jachthaven Hemmeland in de verkoop

12:46

Jachthaven Hemmeland in Monnickendam gaat in de verkoop. De gemeente Waterland, wil niet langer eigenaar blijven. De gemeente heeft de doelen en eisen van de jachthaven voor de toekomst in kaart gebracht. Zodra de plannen duidelijk zijn wil de gemeente de jachthaven aanbieden.

Jachthaven HemmelandWethouder Gabriëlle Bekhuis in een reactie aan dichtbij.nl: “Jachthaven Hemmeland is een haven met een hoge recreatieve waarde. De haven ligt op een goed bereikbare locatie en wordt jaarlijks door vele watersporters bezocht. Wij vinden het belangrijk dat deze waarde op peil blijft en dat de haven mee kan groeien met ontwikkelingen in de recreatieve sector. Daarnaast moet de jachthaven aantrekkelijk blijven voor ligplaatshouders en bezoekers. Zaken waarvan de gemeente vindt dat je die niet per se zelf moet (willen) doen. Vandaar ons besluit om de jachthaven een toekomst te gunnen in andere handen.”

De haven blijft tot de verkoop in beheer van de gemeente. Tot die tijd zal alleen het noodzakelijk onderhoud worden uitgevoerd. Hieronder valt onder andere het vernieuwen van enkele steigers, het afstemmen van ligplaatsen en baggerwerkzaamheden.

Foto: www.hemmeland.nl

Tags: Last modified: 17 december 2015
Sluiten