Nieuws

Jachten zeilen uit voor noodhulp

Twaalf jachten hebben zich verzameld om hulp te bieden op moeilijk bereikbare plaatsen in Haïti. Hun aantal groeit.

10:33

De jachten, verzameld onder de vlag van non-profit organisatie OceansWatch, liggen klaar in Florida. Daar worden ze geladen met zoveel hulpgoederen als ze veilig kunnen dragen. De vloot, geleid door de 74 voet lange schoener Wolf, zal hulp gaan bieden op plaatsen die voor grote schepen en hulporganisaties moeilijk bereikbaar zijn. Het vertrek is vastgesteld voor 8 februari.

 

Bij Jamaica verzamelt zich een tweede vloot, terwijl ook elders in het Caribisch gebied jachten zich klaarmaken om hulp te bieden aan Haïti, waar honderdduizenden mensen verstoken zijn van voedsel, water en onderdak.

 

Bent u zelf in het gebied en wilt u ook helpen? De organisatie is zowel op zoek naar jachten als naar bemanningen. Ook hulpgoederen als gereedschap, voedsel, verpakkingsmateriaal, tenten en dergelijke zijn nodig. Kunt u iets betekenen, dan kunt u contact opnemen met OceansWatch via sequoia@oceanswatch.org.

 

Ook financiële hulp is welkom. Wij benadrukken dat wij niet bekend zijn met de hulporganisatie OceansWatch, maar zij doen de belofte dat 100% van het gedoneerde geld gaat naar de aanschaf van goederen. Vandaar dat wij u toch attenderen op de mogelijkheid te doneren via Paypal of creditcard.

Last modified: 29 januari 2010
Sluiten