Nieuws

Illbruck wint 4e etappe in Volvo Ocean Race

De vierde en waarschijnlijk zwaarste etappe van de Volvo Ocean Race is geeindigd met opnieuw een overwinning voor Illbruck.

17:49

De vierde en waarschijnlijk zwaarste etappe van de Volvo Ocean Race is geeindigd met opnieuw een overwinning voor Illbruck. De etappe tussen Auckland en Rio de Janeiro deed zijn reputatie eer aan. De Zuidelijke Oceaan zorgde dit keer niet alleen voor de gebruikelijke portie storm maar ook voor een ongewone hoeveelheid ijs. Met 25 knopen onder spinnaker, in een pikdonkere nacht Russische roulette spelen met ijsbergen ging zelfs sommige van de geharde Whitbread veteranen te ver. De situatie was soms zo gevaarlijk dat menig deelnemer openlijk toegaf dat er onverantwoorde grenzen werden overschreden.
Hoe zwaar de Zuidelijke Oceaan ook was, de wedstrijd werd pas beslist op het traject van Kaap Hoorn naar de finish. Vooral de laatste dagen eisten het uiterste van de bemanningen. In licht weer liepen de onderlinge afstanden terug tot slechts enkele tientallen mijlen. Uiteindelijk was het toch weer Illbruck die met de eer ging strijken. De tweede plaats van Djuice Dragons was verrassender. Tyco werd derde, direct gevolgd door Amer Sports One en Assa Abloy. News Corp wist met het noodroer Rio als zesde te bereiken. De vrouwen op Amer Sports Too werden zevende en laatste. SEB ontbreekt in de rangschikking. De Zweedse boot moest na het verlies van de mast de etappe staken.

Last modified: 21 juni 2006
Sluiten