Nieuws, Zeilen nieuws

Hollands zeilsucces in Hyères houdt aan

HYERES - Het succes van de Nederlanders tijdens de olympische zeilweek in Hyères houdt onverminderd aan. Na vier van de zes wedstrijddagen heeft Oranje in drie klassen grote medaillekansen.

19:07

HYERES – Het succes van de Nederlanders tijdens de olympische zeilweek in Hyères houdt onverminderd aan. Na vier van de zes wedstrijddagen heeft Oranje in drie klassen grote medaillekansen.Marit BouwmeesterHYERES – Het succes van de Nederlanders tijdens de olympische zeilweek in Hyères houdt onverminderd aan. Na vier van de zes wedstrijddagen heeft Oranje in drie klassen grote medaillekansen.

In de Laser Radial klom Marit Bouwmeester woensdag naar de eerste plaats, ondanks een schrapresultaat (veertiende) in de zevende race. In de achtste manche bleek de vierde plaats voldoende voor de wereldkampioene om de leiding in het klassement over te nemen, met drie punten voorsprong op de Chinese Xu Lijia.

Bij de 470-mannen lieten Sven en Kalle Coster eveneens de zevende race varen (32e). Met de zesde plaats in de achtste manche klom het ervaren duo naar de tweede positie in het klassement, op vier punten van de Australische leiders Belcher/Page.

Lisa Westerhof en Lobke Berkhout bleven aan kop bij de 470-vrouwen, met een riante voorsprong van 23 punten op Pacheco/Betanzos uit Spanje.

© ANP/NUsport

Tags: , , , , , , Last modified: 25 april 2012
Sluiten