Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Hoe hufterproof is jouw boot?

15:25

Hufterproef klein

Jonge vandalen hebben afgelopen weekend flink huis gehouden op Jachtwerf Willemsoord in Den Helder. Acht in de winterstalling gestalde motor-en zeiljachten werden vernield. De schade wordt geschat op tienduizenden euro’s. Hoe hufterproef is jouw boot?

De vandalen, zo blijkt uit bewakingsbeelden, sloegen zaterdag na middennacht toe. “Ik ben hier tot 24.00 uur geweest,” vertelt Raymond Prikken, eigenaar van Jachtwerf Willemsoord. Met grof geweld hebben zij zich toegang verschaft tot de motor-en zeiljachten die op de wal gestald staan. Kuiptenten werden stukgesneden en vervolgens werd aan boord van alles overhoop gehaald.

Luidkeels

“Gezien de vernielingen en schade aan boord van de schepen, zijn de daders hier wel enige tijd aan het werk geweest. Een van de schepen had een alarmsysteem, dat luidkeels is afgegaan. De daders hebben zich er niet door laten verjagen.”
‘De thuishaven waar u ontspant en wij ontzorgen.’ Het staat met grote letters op de FrontPage van de website van Jachtwerf Willemsoord. Prikken betreurt het dat zijn winterstallers nu volop zorgen hebben. “De meesten zijn verbaasd, maar ook boos op de daders die hun schepen hebben beschadigd. Bij sommige schepen is vooral alles overhoop gehaald. Bij andere boten is echt van alles vernield. Complete interieurs.”

Bewakingsbeelden

Op de bewakingsbeelden zijn de daders goed zichtbaar. Raymond heeft de beelden afgestaan aan de politie, die een vermoeden heeft wie de daders zijn. Of de vandalen al zijn opgepakt, weet de eigenaar van Jachtwerf Willemsoord, niet. Prikken sluit niet uit dat hij de beelden op social media zal zetten. “Op verzoek van de politie, heb ik dat nog niet gedaan. Ik wil het onderzoek niet verstoren.”

Hufterproef

Is jouw boot hufterproef? Heb jij je boot extra beveiligd? Ben je zelf eerder slachtoffer geworden van vandalen die je boot hebben vernield? Is de schade door je verzekeraar toen volledig vergoed? Moeten bewakingsbeelden met vermeende daders altijd op social media worden gezet?
Laat het ons weten via info@zeilen.nl

Tags: Last modified: 5 februari 2016
Sluiten