Nieuws

Henk de Velde presenteert kledinglijn

Terwijl de standhouders de laatste hand legden aan hun beurspresentatie en de schepen onder een stralende zon tot hoogglans werden opgepoetst, presenteerde zeezeiler Henk de Velde aan de vooravond van de Hiswa te Water in Seaport Marina in IJmuiden zijn nieuwe kledinglijn.

16:13

Terwijl de standhouders de laatste hand legden aan hun beurspresentatie en de schepen onder een stralende zon tot hoogglans werden opgepoetst, presenteerde zeezeiler Henk de Velde aan de vooravond van de Hiswa te Water in Seaport Marina in IJmuiden zijn nieuwe kledinglijn.Zwart en rood zijn de basiskleuren.


Nadat Henk was teruggekeerd van zijn reis door het poolgebied, kreeg hij enkele maanden geleden een opmerkelijk verzoek van zeilmaakster Marjan Verwey. Die wilde van de oude zeilen van de Campina een zeiljack maken. Volgens Henk zou dat lastig worden, want het materiaal was naar zijn mening veel te dik en te stug. Toch liet dit idee hem niet los en toen hij wat later de IJmuidense zakenman Fred Bok ontmoette, kreeg het plan om een eigen kledinglijn te ontwerpen vaste vorm.Fleece truien.


Afgelopen maandag presenteerde Henk de kleding. Functioneel, degelijk en stevig. Dat zijn voor hem de belangrijkste eigenschappen van kleding voor het buitenleven. Zwart en rood vormen de standaardkleuren van de Henk de Velde-kleding. Fleece is de basis van verschillende truien en het aanvankelijke idee van de jas van zeildoek is ook in de lijn terug te vinden. Nadrukkelijk spreekt Henk niet van zeilkleding, maar van outdoorkleding. Jack gebaseerd op het idee om een jas van een oud zeil te maken (foto's Cees van Dijk).

Last modified: 4 september 2007
Sluiten