Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Henk de Velde zondag 26 februari in Zonnehuis

18:31

Lezing Henk de VeldeNederlands bekendste zeezeiler, Henk de Velde is weer in het land! En deze keer niet voor een kort bezoekje, maar voor langer, samen met zijn trouwe trimaran Juniper, waar hij ook op woont. Is de reis zonder einde van onze bekendste zeezeiler afgelopen? Nou, dat ook weer niet.Nederlands bekendste zeezeiler, Henk de Velde is weer in het land! En deze keer niet voor een kort bezoekje, maar voor langer, samen met zijn trouwe trimaran Juniper, waar hij ook op woont. Is de reis zonder einde van onze bekendste zeezeiler afgelopen? Nou, dat ook weer niet.

Henk zal u er alles over vertellen op de middag van 26 februari om 14:00 in het prachtige, in de stijl van de Amsterdamse School opgetrokken voormalige verenigingsgebouw van de arbeiders van de NDSM, het Zonnehuis in Amsterdam Noord (1932). Henk de Velde vertelt zijn verhaal op de bekende boeiende wijze die we van hem gewend zijn aan de hand van fraaie lichtbeelden, verkoopt en signeert boeken.

De organisatie van de lezing is in handen van het team van de Zeilen Atlantische Toertocht (ZAT).
Toegangskaarten kunt u bestellen op de site van de Zeilen Atlantische Toertocht:
www.zeilen-atlantische-toertocht.nl/lezing-henkdevelde.html

Toelichting
Lezing Henk de VeldeIn 2007 vertrok Henk de Velde uit Nederland. Het eerste deel van zijn boekenreeks over deze reis zonder einde verscheen onder de titel “Nergens is ook ergens.” In het tweede deel “Een Krijger onderweg naar huis” doet hij Australië aan en vaart hij naar de “happy islands” van Papoea-Nieuw Guinea naar de paradijzen van Micronesië. Daar wordt hij ingehaald en geëerd als een ‘ppalu’, de eretitel voor navigator uit de oude Micronesische legenden. Toch laat hij het paradijs achter zich en zeilt via Guam naar Japan. In deze totaal andere, moderne cultuur besluit hij dat de reis zonder einde een doel moet hebben.

Mede door het gemis van zijn zoon besluit hij terug te zeilen naar Nederland. Dat doet hij niet rechtstreeks. Om zijn ziel niet te verliezen trekt hij naar de Beringzee. Via de Aleoeten en Alaska arriveert hij in Brits Columbia (Canada). In de winterse kou en op een modderstrand moet hij na een aanvaring met een dikke boomstam, zijn boot repareren. Uiteindelijk vaart hij via het Panamakanaal en de Atlantische Oceaan terug en arriveert in de nazomer van 2011in Nederland. Maar of de reis voorbij is, is nog maar de vraag. De wereld is zijn werkterrein.

Tags: Last modified: 28 januari 2012
Sluiten