Nieuws

Grouster skûtsje wint Sulveren Skûtsje en behaalt de eer

15:01

Er waren veertien skûtsjes in de race bij het SKS kampioenschap. Welk team zou dit jaar dé wedstrijd binnen het skûtsjesilen winnen? De laatste wedstrijd, die op vrijdag 9 augustus werd gezeild, moest hierop het verlossende antwoord geven. Grou, Heerenveen en Lemmer stonden zo dicht bij elkaar in het klassement dat nog van alles mogelijk was. Uiteindelijk is het Grouster skûtsje, voor de derde keer op rij, als de grote winnaar uit de bus gekomen.

Woensdag stonden Lemmer, Heerenveen en Grou op slechts 1,1 punt van elkaar. De spanning op de laatste wedstrijddag was hoog en dat resulteerde in een algehele valse start op het Snitser Mar bij Sneek. Jammer genoeg hield het voor Sneek snel op door een aanvaring met Grou. Vlak vóór de eerste start raakte het helmhout kapot. Jappie Dzn. Visser zat zelf fout en moest op zijn thuiswater de zeilen strijken. Dertien skûtsjes begonnen aan een nieuwe startprocedure die ditmaal zonder problemen verliep. Uiteindelijk eindigden schipper Douwe Azn. Visser en zijn bemanning voor het derde jaar als de nummer één met het laagste puntenaantal. Heerenveen en Lemmer volgenden in het klassement als tweede en derde in het klassement.

Klik hier om alle uitslagen te bekijken en druk hier om de wedstrijdverslagen te lezen.

Rode vlaggen, groene vlaggen en hoger beroepen

Op de eigen website schrijft de organisatie dat er tijdens dit SKS kampioenschap van alles voorbij kwam: averij, rode vlaggen, groene vlaggen, juryuitspraken, hoger beroepen. Maar vooral onthouden dat er prachtig zeilweer was en er daardoor fantastische wedstrijden werden gevaren.

Bekijk hieronder het gevecht op het Sneekermeer terug:

Tags: , , , , , , Last modified: 11 augustus 2019
Sluiten