Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Gouden comeback Marit Bouwmeester in Hyeres

08:18

Marit Bouwmeester

>Marit Bouwmeester

De Nederlandse zeilploeg heeft twee medailles gewonnen tijdens de Semaine Olympique in Hyeres. Marit Bouwmeester zeilde zich naar goud in de Laser Radial klasse. Annemieke Bekkering en Claire Blom wisten in de FX brons te winnen.

Voor Marit Bouwmeester was het een comeback in stijl. Na de Olympische Spelen vorig jaar, waar zij zilver wist te winnen, nam de Friezin een time-out.
In Hyeres kwam zij voor het eerst weer in de Laser Radial in wedstrijdverband in actie.
“Het is zeker een lekker begin. Ik denk dat het beginnersgeluk is. Ik was in iedergeval superblij dat ik weer eens mocht varen. Ik heb een hele lange break gehad. Dus ik was ook super gemotiveerd. Het is de bedoeling om veel te trainen en dit niveau vast te houden.”

GEEN COACH

De strijd in de Laser radial ging deze week tussen Bouwmeester, de Britse Allison Young en de Finse Tuula Tenkanen. Olympisch kampioen Lijia Xu vocht ook nog mee maar haakte halverwege het toernooi af om de strijd voor het goud.
Opmerkelijk is dat Bouwmeester deze wedstrijdserie geen vaste coach had. Jaap Zielhuis, hoofdcoach van de talentploeg, stond haar bij. Hij moest ook de talentenploeg coachen.

BRONS

Annemiek Bekkering en Claire Blom zeilen sinds vorig jaar november in de 49er FX. De nieuwe spectaculaire skiff boot voor dames. Het duo wist zich al te plaatsen voor de medalraces tijdens hun eerste wereldbekerwedstrijd in Palma de Mallorca. Deze keer zeilden ze zichzelf ook nog het podium op. Het skiff-duo gaat met brons naar huis tijdens de Semaine Olympique in Hyeres.

FURORE

Bekkering maakte vorig jaar nog deel uit van het matchrace team van de Delta Lloyd kernploeg. Blom was trainingspartner van Marit Bouwmeester. Het duo vond elkaar vorig jaar november en startte met steun van het Watersportverbond een traject richting Rio 2016. Bekkering maakte voor haar matchrace avontuur furore in de 29er, een jeugdvariant van de 49er.

GEEN SKIFF LAND

Bekkering en Blom moesten deze week uiteindelijk de typische skiff landen als Nieuw Zeeland en Engeland nog voor zich dulden. Maar in een serie met vijf tweede plaatsen zetten ze een hele sterke serie neer. Het duo werkt met de Engelse coach Rick Peacock die in dienst is van het Watersportverbond.

UREN MAKEN

Claire Blom: “Een eerste podiumpositie tijdens een wereldbekerwedstrijd. Daar hebben we veel voor getraind. In november 2012 zijn we begonnen in Medemblik daarna de winter door in Palma getraind. Dat was best intensief maar alle uren betalen. Dat is wel leuk

Voor video news releases zie www.youtube.com/topzeilentv

Tags: , Last modified: 28 april 2013
Sluiten