Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Geslaagde Volvo Ocean Race brunch

22:41

https://www.youtube.com/watch?v=F-UHfffXbNU

Tijdens een speciale Volvo Ocean Race brunch in het BelAir Hotel in Den Haag is zondag het programma rondom de pitsstop in Scheveningen bekendgemaakt. Ook werd er teruggeblikt op de start van de vierde etappe.

Ruim 100 zeilliefhebbers bekeken met Roy Heiner de beelden van het vertrek vanuit Sanya. Onder de aanwezigen bevonden zich de zes winnaars van de prijsvraag die Zeilen samen met het BelAir Hotel had uitgeschreven: ‘Laat ons weten waarom u bij deze brunch aanwezig wilt zijn of waarom u iemand anders hiermee wilt verrassen.’ Vele zeilliefhebbers reageerden afgelopen week via Zeilen.nl op deze oproep.

Groot fan

De 7-jarige Lotte Mulder werd gekozen omdat ze een groot fan is van Team Brunel en SCA. Zodra ze wakker is, kijkt ze op haar Ipad om de verrichtingen van de zeilers te volgen. Op school probeert ze met zelfgemaakte filmpjes haar klasgenootjes enthousiast te maken voor de Volvo Ocean Race.

Rolinka Bakelaar had haar vriend opgegeven. “Zijn droom is om de race zelf een keer mee te zeilen. We zijn bij de aankomst van Brunel in IJmuiden geweest en de pitsstop in Scheveningen staat al een jaar in onze agenda.”

“Ondanks vele tegenslagen heeft Stephan de Roodt nu zijn eigen zeiljacht”, vertelt zijn vriendin Hanny Teunissen. “Met dezelfde passie als hij de Volvo Ocean Race volgt, willen wij samen straks de wereld gaan rondzeilen.”

Stopover

De organisatie van het Volvo Ocean Race Festival in Scheveningen heeft voor het zeilfeest op 18, 19 en 20 juni onder meer Anouk, Golden Earring, Di-rect maar ook de mannen van Racoon gecontracteerd.

De zeven raceboten die meedoen aan de Volvo Ocean Race zijn, als ze stoppen in Den Haag, onderweg van Lorient, Frankrijk, naar de finish in Göteborg, Zweden.

Afhankelijk van de windkracht en –richting arriveren de boten op 18 of 19 juni in Den Haag. De boten vertrekken weer op zaterdag 20 juni vanaf 12.00 uur, in dezelfde volgorde als dat ze aangekomen zijn. Voordat ze doorvaren richting Zweden zullen ze eerst nog een paar boeien ronden voor de kust van het Haagse Noorderstrand.

Tijdens alle volgende stopovers zal het BelAir Hotel een speciale Volvo Ocean Race brunch organiseren. Als u kans wilt maken op een gratis brunch of overnachting, dan adviseren wij u deze site goed in de gaten te houden.
Zie volvooceanracefestivaldenhaag.com voor meer info over de pitsstop.

 

 

Foto Yvonne Ransijn/ FotoBank NH

Last modified: 9 februari 2015
Sluiten