Nieuws

Tweede, derde, vierdehands? De geschiedenis van je boot

12:00

Nieuw is er van alles te koop, maar niet alles valt binnen het budget, en als het dat wel doet, dan is de boot wellicht niet geschikt voor je plannen. Een tweedehands boot kopen is dan vaak een goede oplossing om toch veel waar voor je geld te krijgen. Maar hoeveel weet je eigenlijk van je eigen boot? Weet jij wat jouw boot allemaal heeft doorstaan en waar op de wereld ze allemaal is geweest, voordat je haar kocht?

(c) ANP/Lex van Lieshout

Vertel ons het verhaal van jouw boot

Heeft jouw boot een bijzondere geschiedenis, een illustere vorige eigenaar of was het vroeger een boot die alles won? Wij zijn benieuwd naar de mooie verhalen over jouw boot. Mail het verhaal naar info@zeilen.nl en wie weet staat jouw boot binnenkort in Zeilen!

Blauwe Pinquin – Victoire 34

De Blauwe Pinquin nog voor z’n blauwe jasje

Onze hoofdredacteur Ben Rutte bezit nog steeds zijn geliefde Blauwe Pinquin, een Victoire 34. Hoeveel weet hij van de geschiedenis van zijn eigen boot?

Ik ben de vierde eigenaar van Blauwe Pinquin. Ze is ruim 40 jaar oud. We kochten haar in 2008 en hadden er grote plannen mee. De wereld rond! Dat vond de verkoper zo leuk dat hij ons de boot gunde, ook al had hij er meer geld voor kunnen krijgen. Oorspronkelijk heette ze Reimerswaal, maar de kinderen van de vorige eigenaar vonden Blauwe Pinquin een veel betere naam, en zo kwam het dat ons schip haar naam dankt aan hun favoriete speelstrandje aan de Côte d’Azur bij St. Maxime. De boot is bijna dertig jaar lang in handen geweest van de familie die haar ooit nieuw kocht bij de Victoria Jachtwerf in Alkmaar van Cor Vader. Wat ze toen allemaal heeft meegemaakt weet ik jammer genoeg niet precies, maar ik heb de oorspronkelijke factuur van de werf nog. 134 duizend gulden was best een hoop geld voor 1977. In die tijd was ze meestal de grootste boot in de haven, tijdens onze wereldomzeiling waren wij vaak de kleinste boot. 

 

Tags: Last modified: 30 augustus 2018
Sluiten