Actueel, Nieuws

Geen Team New Zealand in Volvo Ocean Race

12:52

Team New Zealand trekt zich terug uit de Volvo Ocean Race en gaat zich concentreren op de America’s Cup. Na verschillende gesprekken met sponsors lukte het niet om de nodige miljoenen via sponsoring binnen te slepen. Tijdgebrek speelt ook een rol voor het besluit van de Kiwi’s. Een grote teleurstelling voor de organisatie van de geplande stopover van maart 2015 in Auckland, Nieuw Zeeland.

Focus op America’s Cup

Team New ZealandTeambaas Grant Dalton was in Spanje om te kijken naar gezamenlijke interesse voor een Volvo Ocean Race campagne. De benodigde 17 miljoen dollar voor een Volvo Ocean campagne was te veel gevraagd voor de sponsor. Dalton geeft ook aan dat de nu nog beschikbare tijd een rol speelt. Met de korte trainingstijd die er nog is, verwacht het team geen goed resultaat in de Volvo Ocean Race te kunnen behalen. Daarbij ligt de focus van het team bij de America’s Cup.

“Het team bestaat om de America’s Cup te winnen. Met de op handen zijnde aankondiging van het protocol voor de 35ste America’s Cup, is het tijd om ons met tegenzin terug te trekken uit deelname aan de Volvo Ocean Race,” aldus Dalton.

Het is een tegenslag voor de organisatoren van de Volvo Ocean Race. Op het moment zijn er slechts vijf definitieve teams die deelnemen aan de race rond de wereld.

Last modified: 2 mei 2014
Sluiten