Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

GAC officiële logistieke dienstverlener Volvo Ocean Race

10:54

In samenwerking met partner Team Pindar, gaat GAC zorgen voor de complete logistieke ondersteuning van de 12e editie van de Volvo Ocean Race. De diensten omvatten onder andere de inklaring en het transport van de paviljoens, uitzendingsapparatuur en andere ondersteunende apparatuur van en naar de havens van de race-stops.

GAC Pindar

VolvoOceanRace, Pick up Puma Ocean RacingDe in 2011 gevormde samenwerking GAC Pindar is een strategisch partnerschap voor de wereldwijde maritieme en scheepvaart dienstverlener GAC Group en zeilteam Team Pindar. Samen zijn zij uitgegroeid tot een specialist op het gebied van maritieme en recreatieve logistiek, zoals jachttransport, jacht reserve logistiek en zeilevenement management.

William Hill, GAC ‘s Executive Group Vice President – Commercial: ‘Wij hebben het unieke voordeel van een diep inzicht in de behoeften van zeilteams, de beweging van hun boten en de zeilevenementen. We zijn vereerd en enthousiast over de kansen en mogelijkheden die de Volvo Ocean Race vertegenwoordigt.”

Logistieke uitdaging

Volvo Ocean Race CEO Knut Frostad: ‘Logistiek management is van cruciaal belang voor leveringen rondom de Volvo Ocean Race. Het is een enorme uitdaging voor een race die meerdere landen in vijf verschillende continenten bezoekt. Voor de negen maanden lange logistieke uitdagingen moeten we een wereldklasse partner hebben die aan een bewezen ‘track record’ voldoet. GAC past perfect in dat profiel.”

De 12e editie van de Volvo Ocean Race, die in 1973 als de Whitbread Round the World Race begon, start op 4 oktober 2014 vanaf Alicante, Spanje.

Fotografie: Paul Todd & Steve Edmonds/Volvo Ocean Race

Last modified: 2 oktober 2013
Sluiten