Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Gaastra Sails Heeg verder als Miedema Sails

09:37

gaastra sailsZeilmaker Gaastra Sails uit Heeg gaat verder onder de naam Miedema Sails. De Chinese merkhouder van de naam Gaastra Sails voerde recent een bedrijfsmatige koerswijziging door, waarop de bedrijfsleiding van de zeilmaker uit Heeg besloot om op eigen voet verder te gaan.

Verschil van inzicht

Zeilmakerij Gaastra ontstond in 1897 in Sneek en werd opgericht door Douwe Gaastra. In de jaren 80 verdween het merk Gaastra Sails door faillissement tijdelijk uit Nederland. Jan Miedema was jaren werkzaam geweest bij Gaastra en richtte in de jaren 90 Miedema Sails op. “Het merk Gaastra Sails kwam na enige omzwervingen terecht bij een Chinese eigenaar”, vertelt Chris Kamstra, compagnon van Jan Miedema. “12 jaar geleden werd ons gevraagd om Gaastra Sails weer in Europa te introduceren. We hebben al die jaren naar tevredenheid samengewerkt, maar helaas hebben we nu een verschil van mening over de te varen koers. Daarom hebben we besloten afscheid te nemen en onze weg te vervolgen als Miedema Sails.”

Vertegenwoordigers Gaastra Nederland

Hanse Sails in Brouwershaven is tijdelijk de enige leverancier van Gaastra Sails in Nederland, maar dat duurt niet lang. Volgens het hoofdkantoor van Gaastra Sails wordt het vrijgekomen dealerschap van Miedema Sails binnenkort ingevuld door een andere gerenommeerde zeilmaker uit Friesland.

Tags: Last modified: 20 mei 2015
Sluiten