Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Gaastra Breskens Sailing Weekend

09:04

Het Gaastra Breskens Sailing Weekend is ondertussen al jaren vaste prik voor een aantal van de Nederlandse topzeilers. Het is een weekend vol zeilspektakel en Zeeuws-Vlaamse gezelligheid liggen in het verschiet. De wedstrijd trekt jaarlijks tientallen boten en vele bezoekers naar de Noordzeekust bij Breskens. De onvoorspelbare wateren van Breskens zorgen voor het boeiende en grillige wedstrijdverloop waar  het Gaastra Breskens Sailing Weekend om bekendstaat.

Open Nederlands Kampioenschap

Gaastra Breskens Sailing Weekend Net zoals vorig jaar is het Gaastra Breskens Sailing Weekend opnieuw het toneel van het Open Nederlands Kampioenschap IRC. De wedstrijden in deze handicapklasse zorgen meestal voor veel spektakel. De nieuwe internationaal erkende J/111-klasse vaart niet alleen hun eigen wedstrijd, maar ook in het  IRC 1-veld voor het Nederlands kampioenschap.

De CR klassen

‘Het zijn niet alleen de topzeilers in de IRC boten die in Breskens voor spektakel zorgen. De bemanningen van de cruiser-racer-klassen kunnen er ook wat van. De bemanningen bestaan vaak uit familie en vrienden die al jarenlang samen varen. Zodoende zijn ze zeer ervaren,  goed op elkaar ingespeeld en kennen ze hun boot goed. Gewoon goede zeelui die elkaar geen meter zullen gunnen. Ze zouden zich best kunnen meten met de mannen en vrouwen op de IRC-boten, echter de boot is anders gemeten. Vandaar een aparte klasse.’ Aldus de organisatie.

Datum en inschrijving

Het Gaastra Breskens Sailing Weekend start op vrijdag 30 augustus en duurt tot en met 1 september. Meer informatie over het evenement kunt u vinden op www.breskenssailing.org . U kunt zich hier ook inschrijven voor de wedstrijd.

 

Last modified: 14 augustus 2013
Sluiten