Nieuws

Foto’s van jezelf in actie op het water

Tips en trucs voor de mooiste Vaarfoto's

10:15

Wie wil dat nou niet: foto’s van je boot onder zeil? Helaas zijn foto’s van je eigen boot in actie op het water zeldzaam. Je kunt een fotograaf inhuren of iemand kan je vanaf de kant fotograferen wat vaak weer te ver weg is. Daar hebben we bij Zeilen wat op bedacht.

Vorig vaarseizoen lanceerden we Vaarfoto.nl, een platform waarop zeilers foto’s van elkaars boten makkelijk kunnen terugvinden. Op het water herken je elkaar aan de fotowimpel. Abonnees van Zeilen ontvingen die gratis bij het aprilnummer, voor niet-abonnees is de wimpel gratis te bestellen via onze webshop. Intussen hebben al heel veel zeilers gebruik gemaakt van dit nieuwe platform en hopen we dat komend seizoen ook weer veel booteigenaren een mooie foto van hun boot onder zeil terugvinden op Vaarfoto.nl

Tips en trucs voor de mooiste vaarfoto

Iedere maand kiezen we de Vaarfoto van de maand. De fotograaf wint een Petzl hoofdlamp. Dat wil je natuurlijk wel – daarom wat tips om de mooiste Vaarfoto’s te kunnen maken.

  1. Zorg voor actie en beweging. Fotografeer de boot als er opspattend water te zien is, de boot onder helling is of als er bemanningsleden in de weer zijn aan dek. Zulke foto’s springen eruit.
  2. Kies een goed perspectief. Foto’s van voren of schuin van achteren doen het beter dan foto’s van langszij. Speel ook eens met positie van de camera of smartphone – houd je apparaat wat dichter bij het water, of als je er echt zin in hebt, klim eens in de mast.
  3. Houd de voorgrond vrij, bijvoorbeeld van stagen van je eigen boot. Een mooie achtergrond is daarentegen is juist wel een pré: andere boten onder zeil, een stadje of groen op de achtergrond kunnen voor een mooi perspectief zorgen.

Hoe werkt het ook alweer?

  1. Hijs de fotowimpel hoog in het want
  2. Gooi los en ga zeilen
  3. Zie je een andere boot met fotowimpel? Schiet een mooi plaatje van deze boot!
  4. Plaats de foto op Vaarfoto.nl
  5. Ben jij zelf in actie gefotografeerd? Meld je aan en ontvang een melding zodra de foto geplaatst wordt!
Tags: , Last modified: 1 april 2022
Sluiten