Actueel, Nieuws

Flyer in Alicante bij start Volvo Ocean Race

09:18

klein flyerDe gerenoveerde Flyer is in Alicante aangekomen. De afgelopen drie weken kregen zeilers de kans om tegen kostprijs de Flyer One naar de start van de Volvo Ocean Race te zeilen. Zij beleefden het leven aan boord van een offshore wedstrijdjacht. Aan boord bevochten ze storm, regen, hoge golven, zeeziekte en weinig slaap, maar ook waren er dolfijnen, verse vis, zonsopkomsten, koken op zee en een prachtig jacht om mee te varen.

“Het is hartverwarmend om te zien hoe zeer deze zeilers genieten van deze ervaring, dat is exact waarom we dit project gestart zijn”, legt Diederik Nolten, bestuurslid van de stichting, uit. “Het is fantastisch dat we het gehaald hebben, daar hadden we niet van durven dromen”, zegt hij met een tevreden glimlach op zijn gezicht. Er zijn veel mensen en bedrijven betrokken bij dit project. Zonder hen zou dit niet mogelijk zijn. Nederlandse jachtbouwers, zeilmakers, vrijwilligers en de andere bestuursleden Els Vroegindewey, Paul Wilms en Gerard Schootstra spelen een niet te missen rol in dit project.”

Deze week zal Flyer match racen tegen King’s Legend. Een lang verloren gewaande strijd tussen beide schepen is opnieuw ontwaakt. Na de start van de Volvo Ocean Race zal Flyer de wereld bezeilen.
Voor meer informatie: www.flyer-one.nl

Last modified: 1 oktober 2014
Sluiten