Actueel, Nieuws

Fietsen naar goud!

13:58

barend kol
barend kol

Het klinkt misschien als een wat gek verhaal, maar zeiler Barend Kol, uitkomend in 2.4mR-klasse, gaat binnenkort op de fiets naar de wedstrijden van de Kieler Woche. Omdat hij geen financiële ondersteuning meer krijgt van het Watersportverbond, wil Kol met deze sportieve prestatie geld verdienen om zijn paralympische campagne op weg naar de Olympische spelen 2016 in Rio de Janeiro te bekostigen.

Kol, die afgelopen week derde werd in de Delta Lloyd Regatta, bundelt hiervoor de krachten met collega zeilers Remy Oomens en Bart de Haan (uitkomend in de 49er-klasse). Voor komend seizoen hebben de drie nog 15.000 euro nodig. “We moeten alles zelf betalen”, legt Kol uit. “In Hyères kwamen we er achter dat we niet genoeg geld hadden voor dit seizoen, dus moesten we iets doen.” De drie zeilers doen veel samen om de kosten van hun campagnes te drukken. Zo rijden ze samen naar regatta’s, en delen ze een appartement. Maar toch is het niet genoeg. Om dit seizoen te kunnen blijven zeilen, stappen de heren op de fiets!

Flinke rit
De afstand naar het Duitse Kiel – ongeveer 550 kilometer – is een echte uitdaging. De actie laat zien dat de heren hart voor de zaak hebben en graag actie ondernemen om hun ambities te verwezelijken. “Ik ben klein, dus ik zal wel achter Remy en Bart aan moeten fietsen”, lacht de zeiler.

15.000 euro
Voor de rest van het seizoen hebben de drie zeilers ongeveer 15.000 euro nodig. “Alle beetjes helpen”, zegt de Nederlander. “Het idee is dat iedereen ons per kilometer, of voor de hele trip kan sponsoren. Of het gaat lukken? Ik ben er heel positief over; waarom niet!”

Hoe steun je deze actie?
Op de actiepagina vind je meer informatie over met hoe n je de zeilers kan ondersteunen. De heren bedachten ludieke tegenprestaties als een persoonlijke brief, foto of video. Zelfs een exclusieve clinic van de heren op een jacht behoort tot de mogelijkheden. Zo krijg je ook iets terug voor jouw ondersteuning. “We waarderen het enorm” knikt Barend Kol.
Maar niet alleen geld helpt. “We zijn ook nog op zoek naar een sponsor voor een goede fiets” aldus de goedlachse Barend Kol.

Steun de heren op weg naar de Olympische spelen en krijg er een leuke tegenprestatie voor terug!

Fotografie: Sander van der Borch

Tags: Last modified: 31 mei 2013
Sluiten