Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Ex-topzeiler Le Fevre nieuwe Talentcoach Laser

12:23

Na een succesvolle zeilcarrière in onder andere de Optimist, Laser Radial, Laser en de titel van 470 Jeugd Wereldkampioen in 2008 keert Steven Le Fevre terug in het Topzeilen als coach. De ex-topzeiler start per 1 april als de nieuwe Talentcoach Laser bij het Watersportverbond.

Le Fevre keert na een periode in het bedrijfsleven terug naar de watersport. Hij neemt de taak van Laser Talentcoach over van huidig coach James Gray. De Engelsman keert na een succesvolle tijd met de Nederlandse Laser-talenten terug naar Engeland om daar de talenten in de Finn-klasse verder op te gaan leiden.

Een nieuwe aanwinst

StevenLeFevreNa het aangekondigde vertrek van James Gray, startte er een zoektocht naar een vervanger met een uitgesproken mening. Meerdere goede kandidaten uit binnen- en buitenland toonde interesse in deze prachtige baan, maar na een goed gesprek in Den Haag en een praktische test met de Delta Lloyd Talentploeg te Palma de Mallorca, had Le Fevre de beste match met het team.

Steven geeft aan volledig overtuigd te zijn dat het coachen van talentvolle zeilers zijn toekomst is. Na de Olympische aspiraties als zeiler en de ervaringen uit het bedrijfsleven komen nu de passie en kennis samen in deze nieuwe uitdaging. Het Watersportverbond is gelukkig met deze nieuwe trainer, maar zeer zeker ook met het hoge niveau aan kandidaten wat gesolliciteerd heeft op deze functie.

Het toont eens te meer aan dat er een professionele toekomst is weggelegd voor ex-topzeilers en trainers in opleiding. Steeds meer goede opgeleide Nederlandse trainers weten van hun oorspronkelijke hobby een mooie baan te maken. Uiteindelijke zullen deze professionele krachten, aangevuld met enthousiaste vrijwilligers binnen de verenigingen, het verschil gaan maken in het opleiden van talentvolle zeilers binnen het Watersportverbond Talentplan.

Bron: Watersportverbond

 

Last modified: 28 februari 2014
Sluiten