Nieuws

Eerste Goofie’s race van het seizoen

Zaterdag 2 oktober gaat de eerste Goofie's race van dit seizoen van start. Vanuit Colijnsplaat wordt op de Oosterschelde gestreden in de IMS, ORC Club en ongemeten klassen. Deze populaire winterwedstrijden in Zeeland zijn elke eerste zaterdag van de maand. Of dat in januari de eerste dag van de maand wordt of 8 januari is nog niet bekend. Op 11 december is er een speciale kerstrace.

14:18

Zaterdag 2 oktober gaat de eerste Goofie’s race van dit seizoen van start. Vanuit Colijnsplaat wordt op de Oosterschelde gestreden in de IMS, ORC Club en ongemeten klassen. Deze populaire winterwedstrijden in Zeeland zijn elke eerste zaterdag van de maand. Of dat in januari de eerste dag van de maand wordt of 8 januari is nog niet bekend. Op 11 december is er een speciale kerstrace.


Tekenend voor de sfeer van het evenement: er mag niet geprotesteerd worden. Dat is gebod 8 van de tien Goofy-geboden. De naam Goofie’s is afkomstig van de twee grondleggers van de wedstrijdserie, Goof van Vianen en Goof Sakkers. De Goofie’s race bestaat sinds 1984.


Inschrijven kan vanaf 10.00 uur in het matrozenhok van het clubgebouw watersportvereniging Noord-Beveland in de jachthaven van Colijnsplaat. Er is geen inschrijfgeld. Tussen 12.00 en 12.30 uur wordt gestart. Meer informatie bij Yachtclub Colijnsplaat, Jachthavenweg 3, telefoon/fax 0113-695806.

Last modified: 30 september 2004
Sluiten