Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws, Zeilen TV

Documentaire: Hydroptère DCNS klaar voor recordpoging

16:36

Begin dit jaar berichtten we over de nieuwe samenwerking tussen het team van Hydroptère schipper Alain Thébault en scheepsbouwer DCNS. Begin dit jaar berichtten we over de nieuwe samenwerking tussen het team van Hydroptère schipper Alain Thébault en scheepsbouwer DCNS. Tot en met 2014 zouden de twee partijen gaan samenwerken om verschillende snelheidsrecords te gaan verbreken. Voor Juli staat de oversteek van Los Angelos naar Honolulu op het programma, de ruimhonderd jaar oude jachtrace ‘The Transpacific’.

Snelheidsrecord naar Honolulu
Ruim een week nadat een vrachtschip de reuze trimaran afleverde in Los Angelos staat het team al klaar om een geschikt startmoment uit te kiezen. Het record stamt uit 2005 en is in handen van Olivier de Kersauson. Hij deed er met de Geronimo toen 4 dagen, 19 uur en 31 minuten over met een gemiddelde snelheid van ruim 19 knopen. Met een absoluut snelheidsrecord van 56 knopen moet dit in principe dus een te klaren klus worden voor de Hydroptère.

Ongelukkige geschiedenis
Net voor het begin van deze grote recordpoging publiceerde de organisatie achter het project een korte documentaire over de geschiedenis van dit megalomane apparaat. Het ging niet bepaald van een leien dak….

Last modified: 18 juli 2012
Sluiten