Nieuws

Dichterbij kan niet

Vrijdag gaat in Amsterdam de voorlaatste wedstrijd om de iShares Cup van start. Negen Extreme 40 catamarans racen langs de kades van de IJ-haven.

17:34

De Extreme 40´s komen drie dagen in actie. Iedere dag worden, afhankelijk van de wind natuurlijk, zes sprintraces van ongeveer twintig minuten gevaren. De toeschouwers staan er bij dit evenement bovenop. Door de beperkte oppervlakte van de IJ-haven komen de boten op maar een paar meter afstand langs vliegen.

 

Hoewel, langs vliegen zal het waarschijnlijk niet worden. Er wordt maar weinig wind (8 – 10 knopen) voorspeld. Bijkomend voordeel is dat het uitstekend weer zal zijn om een kijkje te gaan nemen. Dat kan op de speciale publiekstribune.

 

Daar wordt door een commentator uitgebreid ingegaan op de wedstrijden en de achtergronden. De Nederlandse liefhebber zou speciaal moeten uitkijken naar de Extreme 40 van Holmatro. Die wordt geschipperd door de Australische Nederlander Mitch Booth. Hij wordt bijgestaan door zijn Tornado-partner Pim Nieuwenhuis en ex-Volvo Ocean Racers Mark van Gelderen en Ed van Lierde.

 

De races beginnen om 14.00 uur. Meer weten?

 

Foto: ANP

Last modified: 24 september 2009
Sluiten