Nieuws

Derde plaats voor Zuiderbaan

Klaartje Zuiderbaan heeft de derde plaats behaald in de Bermuda International Women's Match Racing Championship. Zuiderbaan versloeg de Amerikaanse Debbie Willits met 2-0 in de strijd om de derde en vierde plaats.

14:10

Klaartje Zuiderbaan heeft de derde plaats behaald in de Bermuda International Women’s Match Racing Championship. Zuiderbaan versloeg de Amerikaanse Debbie Willits met 2-0 in de strijd om de derde en vierde plaats.


De van Bermuda afkomstige Paula Lewin versloeg in de finale de Zweedse Marie Bjorling in twee matches. Zij gaat naar huis met 15000 dollar en de zilveren ‘4th Squadron Cruiser’ beker. De strijd tussen Lewin en werelds beste vrouwelijke matchracer Bjorling was een spannende. Twee keer wist Lewin de strijd net voor de eindstreep in haar voordeel te beslechten. Zij had meer ervaring in de internationale One Design Class, het type boot waarmee gezeild werd. Lewin en Bjorling mochten door hun goede prestaties meedoen aan de Bermuda Gold Cup die eveneens vorige week werd verzeild. Lewin wist hierin de zesde plaats te bereiken. De Bermuda Gold Cup werd gewonnen door de Deense Jesper Radich.

Last modified: 21 juni 2006
Sluiten