Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Deltaweek wordt Deltaweekend

11:39

De Deltaweek is met ingang van 2016 teruggebracht naar Deltaweekend. Het deelnemersaantal voor de wedstrijden op de Zeeuwse Delta liep de afgelopen jaren terug. Door de wedstrijden te concentreren rond één weekend verwacht de organisatie weer meer deelnemers aan te trekken. Het wedstrijdweekend is van 1 tot en met 3 juli 2016 in Zierikzee.

Delltaweekend“Alle wedstrijden worden geconcentreerd rond één weekend. Ook worden alle wedstrijden en walactiviteiten vanuit één haven georganiseerd, komend jaar is dat Zierikzee en in 2017 Colijnsplaat. Daarna evalueren we hoe we verder gaan. De ‘windward leeward’ wedstrijden worden in beginsel aan de oostzijde van de Zeelandbrug gevaren, terwijl de wedstrijden ‘rond de boeien’ aan de westelijke zijde van de brug plaatsvinden. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen voor de 46e editie van wat voortaan het Deltaweekend zal heten”, zo schrijft de organisatie. De organisatie bracht in 2014 al een aantal vernieuwingen aan om de wedstrijden interessanter te maken. Dit bleek nog onvoldoende voor de zeilers om massaal in te schrijven. “Door alles te concentreren in één weekend verwachten we grotere velden en meer competitie en spanning tijdens de wedstrijden. Deze concentratie zal naar verwachting ook positief uitwerken op het walprogramma, waar iedereen elkaar nu kan treffen.”

De Veronicarace op de Noordzee komt te vervallen, maar het zijn dezelfde klassen die kunnen deelnemen aan het wedstrijdweekend. De ORC 1 tot en met 4, Rond- en Platbodems B & C, Kwarttonners en de eenheidsklassen J/22 en Melges. Ook niet gemeten jachten, waaronder Belgische jachten met een CR-rating, blijven als vanouds welkom.

 

Foto: www.deltaweekend.nl

Tags: Last modified: 24 december 2015
Sluiten